Стартував Тиждень природничих наук

Предметні тижні є ефективною формою позакласної роботи. Вони активізують пізнавальну діяльність учнів, сприяють покращенню засвоєння навчальної програми.

Основною метою проведення Тижня природничих наук, який був присвячений Дню землі, є виховувати любов до предмета; побачити учнів, у яких інтерес до біології, хімії, географії  уже сформувався, і привернути увагу тих школярів, які цікавляться ними мало; розширити знання учнів у різних ділянках природничих  наук. Крім того тиждень природничих наук став тією спільною справою, що згуртував школярів, допоміг розкрити їх таланти, навчив діяти дружно й організовано.

20 березня у школі було проведено КВК з географії між учнями 7-А і 7-Б класів. Під керівництвом вчителя географії, учителя-методиста Будник Єфімії Мусіївни юні географи, мандрівники, мрійники подорожували материками Африки , Америки, Австралії, Євразії, Антарктиди.

Команди «Меридіани» і «Паралелі», озброївшись знаннями, вели цікаву та запеклу боротьбу і впевнено йшли до перемоги. Захоплюючими були змагання капітанів, конкурси «Розминка», «Створи карту», «Ми вам, а ви нам», «Чорний ящик». Поки команди готувалися до конкурсу «Домашнє завдання», вболівальники теж працювали на користь команд. У нелегкому двобої за першість перемогла дружба.

  • КВК з географії
Гимон Любов Володимирівна провела відкритий урок з хімії в 11 класі на тему: «Мило і синтетичні миючі засоби». Учні в ролі істориків, хіміків, біологів, літературознавців підготували повідомлення про історію виникнення мила, хімічні та біологічні його властивості, а літературознавці розповіли цікаві легенди. Доречними і корисними були поради господині.

  • Урок хімії 11 клас
Завершився Тиждень природничих наук заходом на екологічну тематику, який відбувся 22 березня за участю референта Бюро УГКЦ з питань екології при Івано-Франківській архієпархії отця Михайла Дзуля, семінаристів, учнів та вчителів школи. Зустріч розпочалася молитвою.

До всіх присутніх звернувся директор школи П.М.Маліборський, який наголосив , що Земля – наш спільний дім, унікальна планета, яка дарувала нам життя, і має потребу в турботі й захисті. ЇЇ треба берегти і жити з нею в гармонії. Краса природи існуватиме тільки тоді, якщо її зберігати, захищати, примножувати.

Отець Михайло продемонстрував презентацію «Відповідальність за створіння», акцентувавши увагу на основні аспекти взаємозв’язку людини і природи. Звернув увагу на те, що сьогодні зникає багато видів тварин і рослин, забруднюються ріки, озера та водоймища, незаконно вирубують ліси. Ще однією з найважливіших проблем є проблема стихійних смітників, які можна побачити на узбіччях доріг, біля населених пунктів, у лісах і на берегах річок.

Зворушливо звучали слова вчителя фізики Ципердюк Г.І. про те, що Міжнародний день землі – це нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має задуматися над тим, що вона може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість, щоб не було пізно, бо Бог прощає завжди, людина – інколи, а природа – ніколи.
Учні школи декламували вірші , була проведена виставка дитячих малюнків «Збережімо Землю».

Зі словами подяки до всіх присутніх звернулася заступник директора з навчально-виховної роботи Кобльовська Л.В. і закликала берегти природу – безкоштовний дарунок Бога. У природи немає кордонів – тільки людство може врятувати планету і себе.

Щоб не знищити природу,
Пильнуй свій дім земний щомиті.
Тоді одержиш в нагороду –
В гармонії зі світом жити.

  • Захід до Дня Землі