Безпека на дорозі-це безпека життя.

Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення 2011-2020 рок оголосити Десятиліттям дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху. На жаль, в Україні рівень смертності та травматизму внаслідок ДТП є одним із найвищих у європейському регіоні: Україна посідає п’яте місце. За останні шість років на дорогах України загинуло 1,4 тисяч дітей віком 18 років.
Упродовж двох місяців – з 17 вересня по 17 листопада –команда Загвіздянсько ліцею ,братиме участь у Хештег-Марафоні #SpeakUpUkraine – це всеукраїнське змагання з безпеки дорожнього руху для дитячо-молодіжних команд – активістів з усієї України, що реалізується в рамках Національної програми з дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge», до якого долучилось понад 270 команд з різних куточків України. Одне із гасел наймасштабнішого безпекового змагання – “Безпека починається не з літери “Б”, а з тебе!”.
Змагання проходитиме за підтримки уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби, МОЗ України, МІП України, Центру громадянського здоров’я та Патрульної поліції України.
У рамках першого та другого етапу змагання команда Загвіздянського ліцею провела локальні заходи, що сприятимуть підвищенню рівня дорожньої безпеки на вулицях, обізнаності населення з правил безпечної поведінк на дорозі та публікувала звіти у соціальнх мережах з хештегом (опорною фразою) #SpeakUpUkraine.