Вибір професії 2018р.

Усвідомлений вибір майбутньої професії

26 вересня 2018 року Тисменицькою районною філією проведено виїзну акцію « Живи і працюй в Україні» для учнів Загвіздянської ЗОШ, спрямовану на професійну орієнтацію молоді.

Основна мета даного заходу – сформувати у випускників ціннісно-мотиваційну орієнтацію, пов′язану з вибором професії, ознайомити з переліком послуг, які надає служба зайнятості, проінформувати учнів про світ професій, надати поради щодо здійснення усвідомленого вибору майбутньої професії відповідно до особистих здібностей та вимог сучасного ринку праці.

Школярі мали змогу вивчити формулу вибору професії, заповнити анкети та отримати відповіді на безліч запитань, які стосувались сфери профорієнтації та вибору в майбутньому свого робочого місця.

Випускникам наголошено на тому, що завжди бути конкурентоспроможним – це мати кваліфіковану робітничу професію. Багато підприємств змагаються за можливість отримати висококваліфікованих працівників. Обрана професія повинна давати широкі можливості для професійного розвитку та кар’єри .

У ході бесіди зі школярами обговорено поняття «ринок праці», технології успішних дій на ньому, що у майбутньому вплине на реалізацію професійних намірів молодих людей. Увагу школярів зосередили на дієвому дистанційному сервісі служби зайнятості, який допомагає визначитися з майбутньою професією, розповівши про функціонування «Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри», сервіс якої знаходиться на офіційній веб-сторінці державної служби зайнятості.

Фахівець з профорієнтації запросила юнаків та дівчат завітати до Тисменицької районної філії та пройти поглиблене тестування за допомогою програми «АРМ-Профконсультант», щоб більш детально розібратися у своїх професійних нахилах.

  • Вибір професії 2018р.