День Гідності та Свободи

Втратити свободу може лише той, хто не вмів її захищати.
Вольтер

У середу, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Свято приурочене до річниці двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.

Загвіздянська ЗОШ І-ІІІ ступенів взяла участь у соціальному проекті ,,GLOBAL DIGNITY’’до Всесвітнього Дня Гідності, організованого у 2006 році принцом Норвегії Хоконом, професором Пеккою Хіманеном (члени YGL Усесвітнього економічного форуму). Педагогом-організатором Галько Т.В. та шкільним парламентом ,,Крок” було організовано тематичні перерви для учнів 5-11 класів, а також запалено свічку-пам’яті за тих Героїв, які полягли за незалежність і самостійність України та вшановано їх пам’ять хвилиною мовчання.

У 8-б класі класним керівником Костишин О.М. та педагогом-організатором Галько Т.В. було проведено бесіду ,,Герої не вмирають!”, метою якої було поглибити знання учнів про історію, донести до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

І сьогодні ми всім бажаємо мудрості, сили, наполегливості, перемоги. Перемагати можна не лише силою зброї, але і силою нашої єдності, нашого духу, нашої дії, нашої небайдужості!.. Сьогодні ми бажаємо, щоб сонце МИРУ засяяло над Україною, щоб у кожну родину прийшов добробут та благополуччя, щоб усі були здорові і щасливі, щоб не згасала віра в щасливе майбутнє української держави.

Зі святом, з ДНЕМ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!.

Слава Україні! Героям слава!

  • День Гідності та Свободи