«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Проєкт «Пліч о пліч» створений за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та реалізується Міністерством молоді та спорту України, Міністерством освіти України та Івано-Франківською обласною державною військовою адміністрацією. Він проводиться під гаслом: «Разом переможемо!»

Метою проєкту є формування ефективної моделі розвитку фізичної культури й спорту у закладах загальної середньої освіти, сталих традицій та мотивацій учнівської молоді щодо фізичного виховання як важливого чинника забезпечення здорового способу життя та європейських стандартів і підходів до організації дозвілля.

В рамках «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» проводяться змагання з волейболу, баскетболу, міні-футболу, спортивного орієнтування та черлідингу. У них беруть участь 1718 команд із 480 закладів загальної середньої освіти області.

У Загвіздянській територіальній громаді з 14.03. по 21.03.2024 року проходили змагання «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Юні спортсмени з двох закладів освіти громади брали участь у змаганнях з волейболу (хлопці) – Загвіздянський ліцей, баскетболу (дівчата) – Підліський ліцей, футзалу – Загвіздянський та Підліський ліцеї. Перемогу у футзалі  здобула команда Підліського ліцею. Переможці представлятимуть  громаду на третьому, районному, етапі.

Заступник сільського голови Микола Стасюк та начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціальної роботи Марія Гладішко вручили переможцям і призерам змагань дипломи.