Районний семінар класних керівників

Громадянське виховання учнівської молоді

22 листопада 2018 року на базі Загвіздянської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районного методичного об’єднання класних керівників на тему: «Громадянське виховання здобувачів освіти через систему роботи класних керівників». Саме громадянське виховання особистості  є одним із пріоритетних напрямків виховної роботи в сучасній школі є.

Відчинивши двері гостям, господарі-учні зустріли присутніх чудовим музичним привітанням, в свою чергу адміністрація закладу на чолі з директором Петром Маліборським та заступником з виховної роботи Ольгою Боднар презентували присутнім історію створення та роботу закладу на сучасному етапі, а також організували екскурсію до шкільної кімнати-музею «Історія рідного краю».

Згодом   присутні   побували на   відкритій   виховній годині у 9 класі  (класний керівник Любов Мажак) та годині спілкування в 11 класі  (класний керівник Тетяна Тацакович)

На високому методичному рівні пройшло заняття у 9 класі на тему «Вірус лихослів’я: як вберегтися?», де учні у невимушеній обстановці мали змогу з’ясувати, що ж таке лихослів’я, дізнатися історію виникнення цього терміну, ознайомитись з видами, формами та причинами вживання нецензурних слів, через які відбувається моральна деградація сучасної молоді.

Для одинадцятикласників Тетяна Тацакович провела годину спілкування з елементами тренінгу  «Формула успіху в сучасних умовах». Якою дорогою іти, яку обрати? З таких запитаннями звернулася Тетяна Леонідівна до випускників.

Успіх буває різний! У кожної людини він свій! Будь-яка перемога є успіхом незалежно від того, чим ви займаєтесь. Але чи замислювалися ви: що таке успіх саме для вас? Як ставити цілі і добиватися їх? Саме про це говорили на годині спілкування. Педагог провела різноманітні елементи тренінгу, лекцію та майстер-клас «Барометр професій».

Найбільше учням сподобались філософські тренінги, що допомагають вивести власну формулу успіху та «Дерево вибору». На завершення створили колаж  «Ваша професія є най необхідною».

Класний керівник та учасники семінару  допомогли дітям перебороти стереотипи, здолати віковий бар’єр та, найголовніше, визначитись з майбутньою професією.

Одним із важливих компонентів у роботі класного керівника та засобів педагогічного впливу на вихованців є формування активної громадянської позиції сучасної молоді й вироблення ними необхідних життєвих навичок у складних непередбачуваних ситуаціях. Тому заключним акордом семінару було проведення Елеонорою Сковронською, керівником районного методичного об’єднання класних керівників, елементів тренінгу  за програмою «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція». Упровадження в навчально-виховний процес ЗЗСО цієї програми є ефективним елементом профілактики торгівлі людьми, а також новітнім методом пропагандистсько-просвітницької діяльності, що гарантує захищеність підростаючого покоління.

Завершенням методичного об’єднання класних керівників була подяка від усіх учасників семінару та висока оцінка методиста районного методичного кабінету відділу освіти Марії Середюк.