Розум дитини – не посудина, яку слід заповнити, а смолоскип, який треба запалити

«Розум дитини – не посудина, яку слід заповнити,
а смолоскип, який треба запалити»

Плутарх

Під таким девізом 22 березня у Загвіздянській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшло спільне методичне об’єднання вчителів початкових класів (керівник МО вчитель-методист Рибінська Л.В.) та працівників дошкільного навчального закладу «Сонечко».

На засіданні було обговорено питання впровадження інтерактивних методів навчання на уроках у початкових класах, а також підходи по адаптації дітей у шкільному середовищі. Л.В.Рибінська наголосила, що використання інноваційних технологій – це основна вимога нової школи, це спосіб створення в класі атмосфери, котра найліпшим чином сприяє співпраці, порозумінню та доброзичливості. Організація інтерактивного навчання передбачає моделювання життєвих ситуацій, використання рольових ігор, висловлювання своєї точки зору стосовно тієї чи іншої проблеми, вміння доказово міркувати.

Петровська Оксана Тарасівна, завідувач ДНЗ, розповіла про наступність у підходах по адаптації дітей у шкільному середовищі. Практичний психолог школи Джус І.І. та практичний психолог ДНЗ Костишин О.М. провели елементи тренінгу і запропонували кілька порад по адаптації дітей у новому середовищі.

Л.В. Кобльовська, заступник директора з навчально-виховної роботи, звернула увагу на співпрацю з батьками. Запропонувала провести спільні збори вихователів ДНЗ та вчителів, які будуть навчати дітей у першому класі, з батьками майбутніх першокласників, наголосила на великій ролі батьків у вихованні дитини.

Усі учасники засідання обмінялися досвідом, виступили з пропозиціями і порадами.

  • Розум дитини