Конкурс ,,Педагог-новатор 2019”

Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, те він здатний досягти. Наполеон Хілл.”
Модернізація шкільної освіти неможлива без зміни векторів, на яких ґрунтувалась ще 15-20 років назад.  Стара система освіти уже віджила себе, віджили й методи, прийоми, які були актуальні раніше. У сучасну технологічну добу, коли науково-технічні досягнення швидкими кроками проникають у наше життя, учителю слід приймати ці виклики та, високо
закотивши рукава, використовувати все те багатство технічних вдосконалень, яке дає нам технічний прогрес. Учитель – це та людина, котра вводить учнів у світ знань і, щоб не здаватись учневі неандертальцем у сучасному комп’ютерному світі, потрібно самовдосконалюватись та практикуватись у володінні комп’ютером, інтерактивною дошкою, досягненнями мережі інтернет.
Використання ІКТ (інформаційно-комунікативних технологій) – це не данина моді, а необхідність сьогодення, оскільки більшість дітей ознайомлюються з комп’ютером набагато раніше, ніж це їм може запропонувати ліцей. Ні для кого вже не є новиною необхідність широкого застосування електронних засобів навчання під час вивчення будь-якого предмету.
Не будемо перераховувати всі ті переваги, які надає використання ІКТ на уроках та в позаурочний час – їх достатньо. Слід тільки наголосити, що в освіті важливою умовою успішної інтеграції технологій є професійна підготовка викладачів і фахівців, які здійснюють експлуатацію систем і засобів нової інтегрованої технології навчання. Кожний учасник навчання на основі інформаційних технологій навчання (ІТН), включаючи адміністрацію установ освіти, має володіти необхідною інформаційною грамотністю і розумінням у використанні технологій. У деяких країнах для цього необхідно навіть мати відповідний сертифікат.
Саме з метою виявлення обдарованих педагогів-новаторів, тих, хто впроваджує та використовує на професійному рівні ІКТ в навчальному процесі Шкільний портал провів IV щорічний Всеукраїнський конкурсу “Педагог-новатор”. У 2019 році участь у конкурсі взяли аж 217 матеріалів. Матеріали різнопланові та цікаві.
Однією із номінацій є – “Зорепад педагогічної майстерності”, до якої ввійшло 151 матеріали. Це найчисельніша номінація, у число якої входить робота педагога-організатора Галько Т.В- відеоролик ,,Стоп булінг” ,яка посіла друге місце.