Разом проти булінгу!

20.09.2019 року продовжуючи ряд заходів у Загвіздянському ліцеї щодо проведення Всеукраїнського тижня з протидії булінгу, класним керівником 5-В класу Тацакович Т.Л. та педагогом – організатором Галько Т.В. було проведено урок на тему: «Досить цькувати, давай товаришувати». У ході уроку діти навчилися розуміти значення поняття «булінг»; вміти відрізнити булінг від гумору; розповідали, як можна відстояти власну думку; та називали способи протистояння насиллю у своєму середовищі, розвивали навички протидії соціальному тискові, розвивали вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації та формували навики відповідальної та безпечної поведінки.
Багато хто у своєму життті стикався з таким явищем як булінг. Частіше всього в одному випадку зустрічаються одразу три єлементи явища – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі. Але не кожен знає що робити в таких ситуаціях.
Запам’ятайте!!!
Тільки спільними зусиллями ми зможемо сказати «НІ» булінгу. Тільки тоді, коли ми зрозуміємо, що булити не круто – наша свідомість буде вільна для інших цікавих занять, які дійсно важливі. Займатися спортом – круто, займатися творчістю – круто, мандрувати – круто, допомагати іншим – круто!
Нагадуємо, якщо ти став жертвою або свідком булінгу і не знаєш куди звернутись, то отримати пораду чи допомогу можна за номерами телефону: 11611 з мобільного, 0 (800) 500 225, 0 (800) 213 103.