Тиждень зарубіжної літератури

З 11 по 15 лютого 2019 року в Загвіздянському ліцеї проходив тиждень зарубіжної літератури, який став багатоаспектним інтегрованим комплексом навчально-виховних заходів  з предмета, спрямований на закріплення, збагачення та поглиблення знань здобувачів освіти із зарубіжної літератури.

Як відомо, література як один із видів мистецтва покликана збуджувати естетичні почуття, тому головним завданням тижня було не залишити дитину байдужою, будити її думки й почуття, створити такі умови, коли кожен захоче висловитись, доторкнутися до найпотаємніших струн людської душі.

У рамках тижня були проведені заходи:

  • Анкетування «Мені подобається зарубіжна література, тому що…», де учні різних класів висловлювали свої думки, міркування, враження з приводу запропонованої теми.

 

  • Інтелектуально-розважальна гра знавців зарубіжної літератури «Хто краще». Хто розумніший:дівчата чи хлопці,  чоловіки чи жінки? Уже тисячі років людство шукає відповідь на це запитання. Команди юнаків та дівчат 10 та 11 класів зійшлися у двобої на знання зарубіжної літератури. Глядачі-вболівальники переконалися,  в тому, що дівчата не лише найчарівніша половина людства, а й найрозумніша.  У перерві між конкурсами учні 5-а класу продемонстрували уривок з повісті Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра».

  • 14 лютого, у День Святого Валентина, учитель зарубіжної літератури Тацакович Т.Л., запросила вчителів, учнів школи в імпровізований літературний салон світової  поезії «Через віки з любов’ю…». Особливо зворушливо звучали перлини інтимної лірики у виконанні учнів 7-11 класів та  з уст  директора школи Маліборського П.М., заступника директора з НВР Кобльовської Л.В, вчителя географії Будник Є.Ф., вчителя фізичної культури Садловського М.М., вчителя математики Маліборської Д.М., бібліотекаря школи Стоцької О.В., педагога-організатора Галько Т.В. Мовою оригіналу прочитали вірші вчитель англійської мови Мажак Л.І., вчитель німецької мови Маруняк Р.Р. Приємно вразили присутніх романс Шуберта у виконанні вчителя музичного мистецтва Войтовича В.Д. та пісні італьйською та французькою мовами у виконанні учениці 10 класу Буслі А.

 

  • На завершення тижня учні 11 класу підготували романтично-гумористичний вечір до дня закоханих «Під знаком Купідона».