Зупинимо булінг разом

Мій улюблений світ – без насильства,

Без жорстокості, болю і зла,

 Де народом заспівана пісня

Містить тільки хороші слова

Сьогодні багато уваги приділяється новому закону про булінг, зокрема про покарання. Цькування у школі (булінг) є зараз, на жаль, дуже актуальною темою. Останнім часом, в засобах масової інформації, з’явилося багато відеоматеріалу про цькування. Ця тема привертає увагу громадськості та актуалізує проблему насильства між однолітками в шкільному середовищі.

Здавалося б, на дворі 21 століітя, а світ і з кожним роком стаєш жорстокішим. Булінг, погодьтеся, страшно звучить? Але справа навіть не в звучанні, а в тому, що це явище оточує нас всюди – в кожному навчальному закладі, і найстрашніше – те, що воно несе за собою надзвичайно негативні наслідки. Страх володіє людьми, він призводить до того, що жертви не наважуються діяти – приховують свої проблеми…

Україна – в першій десятці країн Європи(9 місце з 42 країн) за його поширеністю з-поміж 11-15-річних школярів. Торік 67% українських дітей або були жертвами, або кривдниками, або свідками булінгу, за даними ЮНІСЕФ. Чверть із них безпосередньо зазнали цькувань. 48% цих дітей нікому не розповіли про пережите.
Для успішної боротьби з насильством в Загвіздянському ліцеї  педагог-організатор  Галько Т.В. в рамках проекту «Об’єднуючи людей заради миру» пройшла навчання за програмою «Альтернативи насильству» 4 блоки тренінгу «Профілактика булінгу в шкільму середовищі» також парламент “Крок” під керівництвом педагога-організатора Галько Т.В.,  прийняв участь в Всеукраїнському челендж-відео Stop bulling, яке проходить за ініціативи Уповноваженого Президента України з прав дитини М. Кулеби .Також спільно з учнями  було розроблено стенд: ,,Зупинимо булінг разом”, який буде встановленно у фоєє ліцею.
21.03.2019 року в ліцеї було організованно зустріч із інспекторами ювенальної привенції Тисменицького відділу поліції Долинською Л.В.та Гнатковським Л.І.Метою якою була проведена бесіда із учнями 6-11 класі , на тему: ,,Булінг у шкільному середовищі”.
Під чам даної бесіди інспектори ознайомили дітей та педагогічний колектив з формами групового насильства, такими як булінг (мобінг), кібербулінг, хейзинг. Також наголосили про тісну співпрацю в наддані допомоги педагогам у створенні програми з профілактики насильства в дитячому середовищі.